+381 60 019 3812 kontakmailt@pvcmarcijus.rs

PVC - ALU Stolarija Marcijuš

Proizvodnja i ugradnja PVC i ALU Stolarije Novi Sad

DODATNA OPREMA

ROLETNE

Veoma bitan deo kao dopuna PVC i ALU stolariji su roletne. Imaju važnu ulogu prvenstveno u zaštiti od sunca kao i za zvučnu izolaciju. Zahvaljujući roletnama regulišemo ulazak svetlosne energije u prostoriju, tačnije u zimskim mesecima nam zadržava toplotu u prostoru dok ćemo se leti, spuštanjem roletne, zaštititi visokih temperatura i ulaska vrućine unutra. Štite nas od vremenskih uslova: vetra, kiše, sunca.
Roletne nas takođe štite i od neželjenih pogleda i buke spolja, estetski ulepšava spoljašnji izgled fasade kao zaštita i dodatna sigurnost prostora. Pored zavesa i roletnama je moguće kontrolisati ulazak svetlosti u prostoriju. Roletne nisu obavezne ali su jako koristan element prozora. Spoljašnje roletne delimo na nadgradne koje su sastavni deo stolarije, pričvršćene za stolariju sa gogrnje strane i ugradne koje je moguće postaviti na već ugrađene prozore.

Razlikujemo aluminijumske roletne i PVC roletne, kao i roletne koje su kombinacija ova dva materijala. Osnovni delovi roletne su kutija,vođice i lamele ili ispuna. Aluminijumska kutija je urađena od AL lima, termo kutija koja se ugrđuje na prozorima radi se od dva lima koji su spojeni termo izolacijom. PVC kutija za roletnu je plastična i samim tim ima odličnu termo izolaciju. Na unutrašnjem poklopcu još se dodatno postavlja STIROPOR za izolaciju. Vođice od oba materijala u sebi imaju kanale sa četkicama radi manjeg otpora pri kretanju lamela i zbog buke. AL lamele su punjene poliuretanom radi bolje termo izolacije . PVC lamele se ne koriste za velike širine roletni.
Spoljašnjim roletnama možemo upravljati na dva načina: povlačenjem trake (kanapa, gurtne) ili pomoću el.motora. Kod upravljanja el.motorom imamo olakšavajuće mogućnosti tj. pritiskom na dugme regulišemo daljinsko upravljenje kao i podešavanje sistema za programiranjeSpoljašnje kutije roletne se mogu raditi kao odvojeni deo na fasadi ili nadgradna direktno u ravni prozora i ona je sastavni deo prozora. Nadgradna kutija pričvršćena je za stolariju sa gornje strane i montira se kada i prozor. Pogodnost ove roletne je što je kutija u ravni prozora i moguće je iz estetskih razloga sakriti fasadom. Spoljašnja ugradna kutija je odvojeni deo koji se radi kod postojeće stolarije i može se montirati iznad prozorskog otvora ili u prozorskom otvoru na štok prozora. Ovaj tip roletne je pogodan za ugradnju na prozorima gde nema roletne. Kutije za roletne se proizvode u različitim Ral-bojama kako bi zadovoljili sva arhitektonska rešenja tačnije primenu modernog i tradicionalnog izgleda. Otporne su na koroziju,lako se održavaju i imaju dug vek trajanja.
MARCIJUŠ stolarija nudi širok spektar roletni svih vrsta PVC i ALUMINIJUMSKIH.

Cena od 35e/m2  pvc roletne i od 45e/m2 alu roletne.

Naš stručni savet kada su u pitanje roletne možete pročitati u DaiBau
Magazinu: Roletne – zaštita vašeg doma

Roletne

KOMARNICI

Rešite se dosadnih insekata u Vašim poslovnim prostorima, domovima, restoranima, apartmanima, vikendicama, kuhinjama…
Komarnici predstavljaju evoluciju zaštite od komaraca i insekata. Apsolutno su zdraviji proizvod od mnogih ostalih rešenja protiv komaraca i insekata. Izrađuju se od čvrstih materijala i vremenski postojanih elemenata sa elegantnim i prefinjenim dizajnom. Stolarija Marcijuš proizvodi i montira više vrsta komarnika.

FIKSNI KOMARNICI

Fiksni komarnici su funkcionalno i povoljno rešenje Vaših problema sa insektima. Okvir komarnika je izrađen od aluminijuma ili PVC -a, a montaža i demontraža komarnika je vrlo jednostavna.

Cena od 10e/m2 pvc fixni i od 15e/m2 alu fixni.

ROLO KOMARNICI

Mrežica koja služi za zaštitu od insekata izrađena je od kvalitetnog materijala (fiberglass), pa je otporna na sve vremenske uslove. Rubovi mrežice prolaze kroz vodilice koje su zaštićene posebnim četkicama, a one sprečavaju oštećenje i kidanje mrežice. Ram rolo komarnika može biti plastificiran u belu, braon ili sivu boju. Rolo komarnik je veoma jednostavan za rukovanje.

Izrađuje se po meri koja odgovara vašem prozoru, vratima ili krovnom prozoru. Nakon postavljanja komarnika vrata ili prozori mogu neometano da funkcionišu.
Komarnici obezbeđuju 100% efikasnost u sprečavanju ulaska insekata, a sa druge strane pružaju odličnu vidljivost i ne umanjuju količinu svetla u prostorijama.Takođe pružaju nesmetan ulazak i cirkulaciju vazduha. Kvalitetnom zaštitom unautrašnjosti Vaših objekata poboljšavate udobnost i stvarate kvalitetnije uslove za život.

Cena od 35e/m2 alu i od 25e/m2 pvc .

PLISE KOMARNICI

Plise komarnici su najkomforniji sistem komarnika. Sastoje se od plisse (harmonika) mrežice i rama koji je od aluminijuma. Karakteriše ih izuzetno lako i jednostavno korišćenje. Ne zauzimanju prostor prilikom otvaranja.  Glavna prednost je to što nemaju oprugu i nemaju težnju da se zatvore ili otvore i moguće je njihovo zaustavljanje u bilo kom položaju. Izuzetno bezbedan sistem za decu. Za razliku od ostalih sistema komarnika mogu pokriti velike površine u komadu. LUX plise komarnici imaju dodatni aluminijumski okvir.

Cena od 45e/m2.

KOMARNICI NA ŠARKE

Ovi komarnici su tradicionalno rešenje za vrata i prave se u dve opcije: Standardni i Američki. “Američki komarnik˝ odlikuju najnaprednija tehnička rešenja koja mogu da se primene, što obezbeđuje mnogo bolje i dugotrajnije funkcionisanje u odnosu na uobičajene komarnike sa konvencionalnim tehničkim rešenjima. Izrađuje se od aluminijuma i sastoji se od kvalitetnih šarki, kvalitetne fiberglass mrežice, magneta celom visinom komarnika koji čvrsto drži krilo komarnika u zatvorenom položaju čime se izbegavaju nekvalitetna i nepouzdana rešenja u vidu žabica, zakački, itd. Po potrebi može se postaviti mehanizam za automatsko zatvaranje u vidu ˝napete˝ šarke koja sadrži oprugu u sebi. Američki komarnik se može postaviti na jednokrilna ili na dvokrilna vrata.

Komarnici

ZAVESE

TRAKASTE ZAVESE

Trakaste zavese su elegantno i praktično rešenje za efikasnu zaštitu od sunca i spoljnih pogleda.
Trakasta zavesa se sastoji iz niza traka izrađenih od plastificirane, antistatične, nezapaljive i antibakterijske tkanine. Ne skupljaju prašinu, niti zadržavaju neprijatne mirise.
Širina trake iznosi 89 mm ili 127 mm.
Svojom šarolikom lepezom boja i profila našla je primenu u kancelarijama, školama, stanovima, laboratorijama, poštama, raznim lokalima, izlozima, radnjama, svetlarnicama na stepeništu… Svojom lakoćom pomeranja od 180*, lako je našla primenu i u kućnom enterijeru, tako svakom korisniku pruža mogućnost da u svakom trenutku postigne željeni nivo osvetljenosti prostorije.
Trakaste zavese se prave po meri i zahtevima kupca u više od 50-ak, boja i dezena po pripadajućoj RAL karti. Kutija je ovalnog oblika u standardnoj beloj boji, po želji može i u drugim nijansama, okretanje traka je pomoću lanca, a pomeranje se vrši pomoću kanapa.
Trakaste zavese su potpuno prilagodljive za bilo koji tip prozora ili vrata, bez obzira na njihovu veličinu i oblik, izrađuju se po željenoj meri kupca.
Trakaste zavese mogu biti i aluminijumske.

Širok je spektar pomeranja zavesa, a to moze biti;
– na jednu stranu (jednodelna)
– na obe strane (dvodelna)
– pomeranje ka sredini (dvodelna)

Može se montirati na zid i plafon.

Takođe se nudi i mogućnost ugradnje i na kose prozore.
Prema Vašim željama, različiti materijali i boje mogu imati i različite nivoe propuštanja i apsorpcije svetlosti.
Novo u ponudi što Vam možemo ponuditi su poluprovidna SCREEN platna , odličnih tehničkih karakteristika, izuzetno moderna i elegantna, stvaraju osećaj meke svetlosti u sobi.
Minimalna obrčunska mera iznosi 1.5 m2.
Trakaste zavese predstavljaju praktičan spoj estetike i funkcionalnosti. Pored zaštitne uloge oplemenjuju i daju toplinu modernim, a naročito poslovnim enterijerima.
Bogat asortiman, razne montažne opcije i veliki izbor boja i dezena čini zavese željenim načinom zaštite od sunca.

Cena već od 12 e/m2.

ROLO ZAVESE

Zebra rolo-zavesa poznata i pod nazivom „dan i noć“ i „dupli rolo“ je novitet koji se sve češće može videti po salonima i enterijerima.
Na zavesi se naizmenično smenjuju prozirna i neprozirna polja tkanine. Po tome je i dobila ime Zebra, a preklapanjem polja, odnosno podizanjem po visini, reguliše se nivo svetlosti. Zebra zavesa se namotava na rolo-mehanizam a pomeranje se vrši ručno, pomoću lančića.
Rolo-zavesa izvodi se u dimenzijama otvora a tkanina je dostupna u velikom izboru dezena. Tkanina za ovaj tip rolo-zavesa je impregnirana što olakšava održavanje.
Zebra rolo-zavesa se montira na zid ili plafon tako da pokrije ceo otvor prozora. Moguće je postaviti je i direktno na prozorsko krilo uz pomoć dodatnih nosača. Mehanizam se izrađuje u standardnim dimenzijama.

RIMSKE ZAVESE

Rimske zavese odavno su hit u zapadnim zemljama, a počele su i sa osvajanjem domaćeg tržišta. Funkcionalne i estetski prolagodljive, rimske zavese odličan su izbor za svaki enterijer. Na prozor se postavljaju slaganjem delova ka gore iz pomoć horizontalnih šipki ugrađenih u sam materijal. Rimske zavese jednostavne su i za rukovanje, te manuelnim upravljanjem možete postiću potpunu, delimičnu ili nultu osvetljenost svake prostorije. One su i najjefitnije rešenje jer u potpunosti zamenjuju zavese i roletne, pa se ovi proizvodi sada ne moraju kupovati pojedinačno.
Rimske zavese se ne kupuju gotove, već se na osnovu izbora materijala i dezena prilagođavaju Vašoj stolariji. Nakon što se odlučite za boje koje će se najbolje uklapati u Vaš enterijer, rimske zavese se rade po meri, pa ne morate da brinete o dostupnim veličinama. Isto važi i za njihov dizajn. Kako je moguće nabaviti ih jednobojne ili sa različitim šarama, rimske zavese je nekad i teško odabrati u okviru velike ponude, ali je sigurno da ćete pronaći one prave i po svom ukusu, koje će prostor Vašeg stana ili kuće učiniti elegantnim mestom za život.
Zahvaljujući mehanizmu postavljanja ovih zavesa i njihovog lepljenja čičak trakom, rimske zavese veoma su jednostavne i zahvalne za održavanje. Moguće je skinuti ih, očistiti ih i vratiti, podjednako kao što će biti dovoljno da pri svakom brisanju prašine vlažnom krpom pređete preko njihove površine kako biste odstranili nečistoće. Rimske zavese predstavljaju evoluciju u dizajnu ne samo zbog prilagodljivosti svakoj estetici, odnosno svakom enterijeru i svakom prostoru, kao i posebnom izradom prema svakom prozoru i terasnim vratima, već i zbog veoma lakog održavanja. Sa njima nestaju sve muke i gubljenje vremena oko pranja i kačenja velikih platnenih zavesa, ili truda oko detaljnog čišćenja venecijanera i roletni uopšte. Rimske zavese jednostavno pružaju mnogo više nego što se u njih uloži. Od već pomenute prilagodljivosti i jednostavnog čišćenja, spajanja i roletni i zavesi u sebi, do velike promene i osveženja enterijera, koji sa njihovim postavljanjem može u potpunosti drugačije izgledati.

Rolo, Trakaste i Rimske Zavese

VENECIJANERI

Venecijaneri predstavljaju veoma popularan proizvod koji se odlikuje kvalitetnom zaštitom od sunca i neželjenih pogleda. Veoma su jednostavni za rukovanje i održavanje, ulepšavaju unutrašnji izgled vašeg prostora.
Lamele za venecijanere se izrađuju od plastificiranog aluminijuma tako da im je vek trajanja neograničen. Venecijaneri se proizvode za sve vrste i tipove stolarije.

Venecijaneri