+381 60 019 3812 kontakmailt@pvcmarcijus.rs

PVC - ALU Stolarija Marcijuš

Proizvodnja i ugradnja PVC i ALU Stolarije Novi Sad

GARAŽNA I ROLO VRATA

ALUMINIJUMSKA ROLO VRATA

Aluminijumska termoizolovana vrata izrađena su od lamela širine 55 mm ili 77 mm. Debljina profilisanog aluminijuma je 1 mm, a debljina lamele 23 mm.

Sendvič ispuna poliuretanom objezbeđuje dobru termoizolaciju. Rolo vrata se vode takozvanim aluminijumskim vodilicama koje imaju ugrađene gume za dihtovanje. Sa donje strane zadnja lamela ima ugrađenu diht gumu celom širinom, koje prijanja za vakuum površinu i sprečava prodor prašine i vazduha.

Standardne boje su bela i siva a mogu se farbati u boju po želji. Visoke su tehnološke izrade, ne pucaju na suncu, kiši, snegu. Dugotrajna su .

Garažna rolo vrata

SEKCIJSKA (SEGMENTNA) GARAŽNA VRATA

Sekcijska garažna su sastavljena od više segmenata širine 50-80 cm. Svaki segment se sastoji od dva, najčešće čelična lima, između kojih je poliuretanska ispuna. Debljina svakog segmenta najčešće iznosi 40 mm ili 42 mm. Zahvaljujući tome, pomenuti element, ima jako dobru toplotnu i zvučnu izolaciju.
Na krajevima segmenata su koturi koji klize po vodilici kada se segmenti otvaraju ili zatvaraju. Kada se otvaraju, segmenti se dižu pod plafon vašeg objekta.

Da biste mogli ugraditi sekcijska vrata, Vaš objekat mora zadovoljavati neke zahteve. Morate imati minimalno 20 cm pa na više (zavisi od proizvođača) nadvoja (mesta iznad otvora). Takođe s obzirom da segmenti idu pod plafon Vašeg objekta, računajte na to da morate imati slobodnog mesta na plafonu barem onoliko koliko je visok sam element + nekih 50-ak cm. Takođe, potrebno vam je bar 10-ak cm slobodnog prostora sa svake strane vodilica.

Sami segmenti dolaze u više oblika i boja . Sekcijska garažna vrata su uopšteno vrlo čvrsta i robusna i u kombinaciji s dobrim motorom, kvalitetnim ostalim delovima (vodilice, koturi, itd) i kvalitetnom ugradnjom, imaćete jedna jako dobra vrata koja će Vas služiti dugi niz godina.

Osim vrata koja se dižu pod plafon, postoje još i segmentna koja se otvaraju bočno, tu vam treba nešto više prostora na strani na koju se element otvara. Na segmente se mogu ugraditi i prozori pa i pešački prolaz ako to želite.

Garažna vrata sekcijska